Schuttingdeur plaatsen

Schuttingdeur plaatsen

Met een schuttingdeur kunt u een praktische en mooie toegang tot uw tuin creëren. Maar hoe gaat u dat aanpakken en waar moet u op letten? U kunt ervoor kiezen om het zelf te doen. Iemand met enige kluservaring zal deze klus met de juiste tips prima kunnen uitvoeren. Maar u kunt het ook overlaten aan de echte vakman. Lees hier alvast meer over het hoe en wat van het plaatsen van een schuttingdeur.

Soorten schuttingdeuren

Er bestaan allerlei soorten schuttingdeuren in verschillende materiaalsoorten, grootte, kleuren en met verschillende ophangsystemen. Op de eerste plaats is het belangrijk om uit te kijken naar een schuttingdeur die perfect bij uw schutting past of naar een schuttingdeur die juist een mooi contrast biedt, want het oog wil ook wat! Hebt u ook goed over de breedte nagedacht? Wilt u er bijvoorbeeld gemakkelijk met de motor doorheen kunnen? Dan is een iets bredere deur wel zo praktisch. Ook de stevigheid van de deur is heel belangrijk. U kunt naar een bouwmarkt stappen voor schuttingdeuren, maar u kunt ook professioneel advies aanvragen van een echte specialist in schuttingdeuren.

Op zoek naar nieuwe tuindeuren? Bekijk dan de website Tuindeuren.com voor meer informatie.

Op welke plek schuttingdeur plaatsen?

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het plaatsen van een schuttingdeur is de plek waar u de deur plaatst. Wanneer u uit bent op een optimale stevigheid, kunt u de schuttingdeur het beste aan een van de twee uiteinden van de schutting plaatsen: het liefst tegen het huis, de garage of een schuur aan. De ophanging is dan een stuk steviger dan wanneer u de deur ergens midden in de schutting plaatst. Hebt u de juiste schuttingdeur gevonden en de juiste plek bepaald, dan kunt u of uw schuttingdeuren specialist gaan beginnen met het monteren van de deur.

Tips ophangen van schuttingdeur

Zorg bij het ophangen van de schuttingdeur ervoor dat de scharnierkant van de deur zich aan de kant van het huis, de schuur of de garage bevindt. Hier komt het gewicht van de deur in te hangen. Meestal zijn twee scharnieren genoeg, maar met een derde scharnier zorgt u voor meer stevigheid. Een andere tip voor meer stevigheid is het bevestigen van schoorbalken. Deze lopen vanaf het scharnier schuin naar boven op de deur. Gebruik altijd stevige hengen en bouten. Houd verder bij het plaatsen van de deur in het frame een tussenruime van minstens 5 mm. Meer weten over schuttingdeuren? Neem dan hier contact met ons op!

Offerte schutting aanvragen